2013. február 24., vasárnap

Gerilla vinyasza a Purnamban

Nőnapi Gerilla :)

Oktató : Regősvölgyi Regina
bővebben:
http://gerillajoga.blogspot.hu/p/vendeg-oktatok.html



helyszín: Purnam Yoga & Selfness
link: http://purnam.hu/index.php?p=kapcsolat

időpont: 2013.03.08-án 17.30H

CÍM: XIV.kerület SZUGLÓ UTCA 106.

Részvételi szabály: http://gerillajoga.blogspot.hu/p/reszveteli-szabalyok.html


Az áramlás filozófiája

A jóga egy. Mindegy mibe csomagoljuk a cél mindig ugyanaz marad.
Sat-chitt-ananda. Tiszta lét - tudatosság boldogság. Azonban abban, hogy milyen úton, hogyan érjük el ezt, abban különböznek egymástól az irányzatok.

A Vinyasa Flow az áramlás jógája. A folyton változó formában megszilárdult tudatosság gyakorlata.

Néz körül a világban... folyton változik... Körülöttünk táncol az élet napkeltétől napnyugtáig. A változó ciklusok gördítik az évszakok kerekét. A keletkezés és elmúlás körtánca megállíthatatlanul örökíti a létezést. Belégzést kilégzés követ, kiterjedést összehúzódás. Mindez megnyilvánulása a Természet áramló, egymástól elváló és egymásba alakuló erőinek, melyek nem csak a külvilágban, de bensőnkben is jelen vannak és működnek. Elég csak mindezt észrevenni ahhoz, hogy tudatába kerüljünk, a változás szerves része az életnek. Ahhoz, hogy békét teremtsünk magunkban el kell fogadnunk ezt, s azt is, hogy mi magunk is napról napra változunk, s nem lehetünk ugyanazok az emberek már többé, akik tegnap voltuk, s nem várhatjuk ezt a másoktól és a világtól sem.

A vinyasa technika ezeknek a változásoknak a szimbóluma. Az átalakuló forma kifejeződése a jóga gyakorlatában. Cselekvőképességet és a változás, változtatás képességét ösztönzi bennünk. Folyamatos áramlást gyakorlunk egyik helyzetből a másikba, megtartás nélkül, elengedéssel átadva magunkat a belső ritmus által diktált tempónak. A forma követi a bennünk áramló életenergia a prána mozgását, s a különböző testhelyzetekben lehetővé tesszük ezeknek az erőknek a lehető legteljesebb kibontakozásának lehetőségét.

bővebben: http://www.vinyasaflowyoga.hu/index.php?p=miisazavinyasa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése