2012. október 2., kedd

Gerilla Jóga? Hamisítják?:)

Kedves Gerilla Jógások!


Idén másodszorra találkozom azzal, hogy egy oktató/stúdió Gerilla Jógának hívja a kezdeményezését és bemásolja gyakorlatilag a szabályokat a szlogent stb.. az eseményébe vagy a blogjába. A legmegdöbbentőbb amikor a logót is..pedig az Veres Máté szellemi terméke és nekünk készült.
Természetesen a szabadtéri jóga nincs  levédve :) -jesszus, nem is cél-  és bárki tarthat szabadon a szabadban órát, sőt!
Viszont kérem, hogy ne hívja ugyanazon a néven  és ne használja a szlogent,logót. Nekem ez olyan fura..

Sokat dolgozom a Gerilláért, de nem is az a  lényeg! Hanem, ha valami népszerű ne kapaszkodjunk bele a hullámaiba, hanem hozzuk létre a saját eseményünket, saját névvel.

A másolás ugyanis megtévesztő lehet mások számára és ha valami balul sül el, akkor  csak a név marad meg az emberekben ezzel rontva az eredeti kezdeményezés hitelét.

És igen! Legyen egyre több jóga a szabadban, de amiért felelősséget vállalok az csak az, ami ezen a Gerilla facebook oldalon és a blogon jelenik meg. 

Írtam már, hogy a Gerilla minden irányzatot befogad és ha megkeres az oktató létrehozok szívesen egy olyan eseményt, ahol bemutatkozhat sok olyan embernek aki nem ismeri. 
Szerintem sokkal jobb érzés mindenkinek!

Köszönöm a megértést!

Haklik Márta






6 megjegyzés:

  1. Kedves Márta!

    A gerilla akármi már nagyon régi, én a gerilla kertészkedést hallottam először, ami 1973(!)-ból származik:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Guerrilla_gardening

    Úgyhogy szerintem pont annyi joga van másnak is használni, mint nektek.

    A logó ellopása viszont tényleg felháborító!

    VálaszTörlés
  2. persze, ha nem másolja be szóról szóra azt amint én leírtam és nem használja a logót. Sokat dolgoztam azért, hogy ez létrejöjjön és emberek jógázhassanak, nem szeretném, ha valaki használná a nevet és mondjuk sérülés lesz ott, vagy pénzt szed stb. Gerilla jóga már egy név itthon, ami egyenlő a szabadban való ingyenes jógával és nem örülnék, ha valaki befeketítené. Ilyen szempontból nem túl előnyös valóban a névválasztas, de én szívből és ingyen csinálom, nem gondoltam, hogy ilyen sokan leszünk abból a 10főből akivel kezdődött, nem gondolkoztam néven akkor. Azért köszönöm, amit írtál, csak ha jobban belegondolsz azért használták a bejáratott nevet és logót, hogy megtévesszenek embereket saját stúdiójukba való emberszerzésre.. ez nem szép dolog, főleg mivel én minden végzett oktatónak és stúdiónak segítek bármikor ingyen. Egyébként igazad van, nem szerencsés a név ilyen szempontból.

    VálaszTörlés
  3. persze, ha nem másolja be szóról szóra azt amint én leírtam és nem használja a logót. Sokat dolgoztam azért, hogy ez létrejöjjön és emberek jógázhassanak, nem szeretném, ha valaki használná a nevet és mondjuk sérülés lesz ott, vagy pénzt szed stb. Gerilla jóga már egy név itthon, ami egyenlő a szabadban való ingyenes jógával és nem örülnék, ha valaki befeketítené. Ilyen szempontból nem túl előnyös valóban a névválasztas, de én szívből és ingyen csinálom, nem gondoltam, hogy ilyen sokan leszünk abból a 10főből akivel kezdődött, nem gondolkoztam néven akkor. Azért köszönöm, amit írtál, csak ha jobban belegondolsz azért használták a bejáratott nevet és logót, hogy megtévesszenek embereket saját stúdiójukba való emberszerzésre.. ez nem szép dolog, főleg mivel én minden végzett oktatónak és stúdiónak segítek bármikor ingyen. Egyébként igazad van, nem szerencsés a név ilyen szempontból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. biztosan ennek a "baljós" eseménynek is meglátjuk a számunkra vagy számodra előnyös oldalát :-) hamarosan...szeretem A gerilla jógát . Szerintem ennek most meg kellett történnie, hogy megujulo fejlődés továbbinduljon. meglásd ez még "jo" lesz neked és A Gerilla jógának. :-) bár nem vagyok jós de ami ilyen szívvel lélekkel történik amit csinálsz ott másként kevésbé történhet.

      béke veled!! szeretetteli üdvözlet!

      Törlés
  4. Én is jógáztatok a szabadban is, a balatonit strandjógának hívtam, akkor a győrit ne hívjam gerillának? Pedig annak akartam, de majd kitalálok vmit... Szerencse, hogy észrevettem a bejegyzést!
    Minden jót!
    Béke!
    Gergó Veronika
    www.virasana.hu

    VálaszTörlés
  5. Szia Vera! Hívlak telefonon:) Tök jó lenne, ha annak hívnád!
    Márta

    VálaszTörlés