2012. július 2., hétfő

Gerilla Jóga (vinyasza, hatha) + Pilates és GYEREKJÓGA! ingyenesen a szabadban


        • 2012. július 15.
        • 18:00 - 20:00
      • Margitszigeti zenélő szökőkútnál találkozunk Július 15-én vasárnap 18.00-kor. ( a Margit hídnál bejössz és indulj el a sziget közepe felé, bele fogsz ütközni a szökőkútba)

        Oktatók:

        Borkúti Szilvia: Pilates
        Judit Bilinszky : Vinyasza flow - tapasztaltabbaknak
        Kocsis Dézi: csípőnyítás kezdőknek is
        Ombódi Tünde: hatha jóga - kezdőknek
        Pócza Zsuzsanna : gyerekjóga 3 éves kortól.

        Az oktatókról és óráikról hamarosan olvashatsz a gerillajoga.blogspot.com-on

        Az esemény INGYENES, bárki részt vehet, viszont fontos, hogy a szabályokat olvassa el itt:http://gerillajoga.blogspot.hu/p/reszveteli-szabalyok.html


        Kérlek figyeld az esemény alakulásást, mert folyamatosan töltöm fel az információkat. Ha bármi kérdés felmerül benned írd meg bátran üzenetben, vagy akár itt.

        PILATES: A Pilates gyakorló órákon az alapgyakorlatok precíz elsajátítása mellett átmozgatjuk az egész testet, lélegzünk, erősítünk és nyújtunk. A gyakorlatokat különböző nehézségi szinteken végezzük, így mindenki a saját ütemében tud haladni. A precíz, pontos végrehajtásnak és a lassú, testtudatos mozgásnak köszönhetően kíméljük az ízületeket, a szalagokat, miközben hatékonyan fejlesztjük az izomzatot, formáljuk a testet.

        TÜNDE hatha jóga: Hatha jógát tartok, inkább pózkitartások, mint összetett gyakorlatsorok.
        A légzésre és az energiaáramlásra helyezem a hangsúlyt, és beleveszem az Iyengar rendszerben nevelkedő tanárnőmtől tanultakat, mint például a tartás fontossága az hogy hogyan, milyen módokon lehet belemenni egy adott pózba, de a szabadtérre való tekintettel persze nem használom az eszközöket és igyekszem a gyakorlatokat is eszerint alakítani, választani.
        Fontosnak tartom, hogy a gyakorlatokat meditatív állapotban végezzük, hogy a testünk, lelkünk, szellemünk együtt dolgozzon, ezért a megérkezéshez, megérkeztetéshez használom az OM mantra rezgését. És végig a gyakorlatok alatt igyekszem a gyakorlók figyelmét a jelenben tartani szavakkal, légzéssel.

        DÉZI : Csipőnyitó jóga
        A csípőnyitó óra egy speciális jógaóra, amelynek keretében elsősorban a csípő körüli izmokkal dolgozunk. Ezen az órán az általános bemelegítő gyakorlatok után speciális csípő gyakorlatokat végzünk, amelyekkel előkészülünk a célzott területre ható jógapózok gyakorlására. A foglalkozás során kifejezetten a csípő izmainak nyújtására, lazítására illetve a comb és a far területére, valamint az alhasi, deréktáji területekre koncentrálunk. Ezek a területek a mindennapi életben sok problémát okozhatnak, úgymint rossz testtartás, hát- vagy lábfájás. A gyakorlást ennél az óratípusnál is vezetett relaxáció zárja.

        JUDIT : Vinyasa Flow Yoga
        Vinyasa egy szabadstílusú, dinamikus jóga, napjaink egyik legnepszerubb jogastilusa, mely több más jóga iranyzat ötvözete, Ashtanga Vinyasa, Power Jóga vagy csak szimplán Flow Joga (Áramló Jóga) elnevezéssel is ismert.
        Vinyasa Flow jóga, a légzéssel összehangolt ászana sorozatok csodálatos kombinációja, amelyben a test és a légzés egymással összhangban áramlik, folyamatos figyelmet és a jelenre való összpontosítást igényelve, ezzel csendesítve az elmét és fokozva a tudatosságot.Vinyasa Jóga, az erő és flexibilitás, az állandóság és változatosság, az erőfeszítés és ellazulás harmóniája.
        Teljes körű cross tréning a testnek, mozgás meditáció az elmének.

        GYEREKJÓGA: A teljesség igénye nélkül:


        Fejleszti az állóképességet és a hajlékonyságot.
        Fejleszti az önértékelést.
        Csökkenti a szorongás, aggodalom érzését és megtanít relaxálni.
        Fejleszti a szociális készségeket, mint együttérzés, bizalom, együttműködés.
        Segíti az emésztést, a helyes légzés kifejlődését és megtartását.
        Segít elengedni a stresszt.
        Erősíti az immunrendszert.
        Megtanít fókuszálni, koncentrálni, növeli a figyelem mélységét és hosszúságát. 

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy vagytok. Remélem , én is ott leszek Veletek azon a drága szent Szigeten. Anno a tölgyek és platánok alatt ott készültem az érettségire. Versek is születtek: "Szigeti Szökőkút" fehér gótika / karcsú szökéssel / magosba ívelsz / te tisztaság katedrálisa / margitszigeti szökőkút / pezsgő fehérben / kristály fejérben / zuhogj fölém / zuhogj hajamba / csodaingű / habos mesének / szűz temploma / moss moss legyek / vőlegényed" (1976) Azóta csak a hasnyálmirigy meg a szívműködés aztán az agy meg az immun meg a nyirokrendszer lett egyre totálkárosabb, az ágyék meg a gerinc teljességében sohasem is működött, görcsösen el és bezárt maradt, pedig hát tudjuk, hogyne tudnánk: csak és csak egészen nyitottan...

    VálaszTörlés