2014. október 16., csütörtök

ingyenes Iyengar és Vinyasza flow jóga

2014.11.02-én 14- 15.30-ig !

Helyszín: Anahita Jóga - és Szellemi központ
13.ker. Kádár u. 10.

Oktatók: Adrienn Kovács - Iyengar jóga
Renata Szakacsi - Vinyasza flow

Részvételi szabályok: http://gerillajoga.blogspot.hu/p/reszveteli-szabalyok.html

2 nagy teremben sokan elfértek, gyertek bátran!



Óra leírás:

IYENGAR: „A szavak nem tudják kifejezni a jóga teljes értékét. Meg kell tapasztalni.” B.K.S. Iyengar

B.K.S. Iyengar tanítása Patandzsali Jóga Szútráira épül, központban a precizitás és a meghatározott vonalak alapján felépített ászánák állnak. 95 évesen is naponta több órán át gyakorolt, ászánáit kimagasló precizitás, szépség és könnyedség jellemezte. Hitvallása szerint a rendszeres gyakorlás integrálja a testet, az elmét és az érzelmeket.

A metódus teljes rendszerként közelíti meg a fizikai, mentális, érzelmi és spirituális fejlődést; egészséget, vitalitást, mentális tisztaságot, bölcsességet és érzelmi higgadtságot eredményezve. Az Iyengar jóga a fizikai realitást használja, hogy megismerjük az elmét és igazi valónk legmélyebb rétegeit. Az ászánák végtelen tökéletesítése teszi lehetővé az intelligencia fejlődését és a koncentrációra való képességünket, illetve annak fenntartását.

A módszer rendkívül precíz és intelligens. Biztonságos és szisztematikus fejlődést biztosít egyéni javítással, különböző segédeszközök használatával az egyéni adottságokhoz alkalmazkodva. A változatos szekvenciák egyaránt fejlesztik az erőnlétet, stabilitást, flexibilitást és a koncentrációt.

Milyen hatásai vannak (testi, szellemi és lelki szinten)?

erőnlétet, stabilitást, flexibilitást és koncentrációt eredményez;
integrálja a jógafilozófiát és az ászánák gyakorlását;
utat mutat, hogyan kezeljük a sérüléseket és a stresszt;
esetenként segédeszközöket használ (pl. takaró, tégla, öv, szék), hogy az egyéni adottságoktól függetlenül mindenki egyformán részesüljön a jóga jótékony hatásából és hogy a pózokat hosszabb ideig kitartva további hatások kerüljenek előtérbe
biztonságos és szisztematikus fejlődést biztosít;
a foglalkozásokon egyéni javítás és visszacsatolás történik

VINYASZA FLOW:

A Vinyasa Flow egy dinamikus jógairányzat, amely három olyan jógastílus találkozásából és tapasztalataiból született meg, mint a Vinijóga (T.K.V. Desikachar), az Iyengar jóga (B.K.S. Iyengar) és az Astanga ( Sri. K. Pattabi Jois).

Mint minden jógagyakorlás a Vinyasa Flow is arra törekszik, hogy harmóniát teremtsen a test, az elme és a lélek hármas egységében.

Az ászanákat sorozatokba rendezve gyakoroljuk és egyik ászanából a másikba irányított légzés és mozgás kíséretében „áramlunk” át. Az áramlás ritmusát a légzés adja a légzés és mozgás összehangolása által, lekötve így a figyelmet, hozzájárulva az elme elcsendesítéséhez, amely hatékonyan készít fel az óra végét záró mély relaxációra.

Az óra ászanáit az oktató gondosan és tudatosan állítja össze, mindig egy meghatározott célra fókuszálva, ezáltal az összeállított gyakorlatsor óránként változik, míg néhány elem többnyire állandó. A statikusabb jógastílusokkal szemben az ászanák viszonylag rövid ideig vannak kitartva, továbbá egyes ászanák felvételének módja ugyanolyan fontos, mint maga az ászana.

A Vinyasa Flow dinamizmusa hűen tükrözi a körülöttünk lévő világot, ahol minden állandó mozgásban és változásban van. Megtanít arra, hogyan kezeld a változásokat könnyedén úgy, hogy közben megleld a belső békédet és visszatérj az egyensúly állapotába fizikai és lelki síkon egyaránt.
BEJEGYZÉSEK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése