2014. április 18., péntek

Gerilla az Anahitában



Az Anahita Jóga- és Szellemi Központ új helyre költözött! Jóga 350nm-en. Gyertek Nézzük meg :)

Időpont: április 27-én 18h-kor

Oktatók: Babusa Helga
Kovács Adrienn

órák:
Adri: Hatha jóga precízen
Helga: Hatha jóga flow

cím: 13.Ker. Kádár u. 10. Anahita Jóga- és Szellemi Központ


részvételi szabályok: http://gerillajoga.blogspot.hu/p/reszveteli-szabalyok.html

Oktatókról:
Helga: http://www.anahita-joga.hu/oktatok/babusa-helga/
Adri: http://www.anahita-joga.hu/oktatok/kovacs-adrienn/




Hatha jóga precízen:
************************
Az óra fókusza az ászanák precíz, pontos kivitelezésén van. A gyakorlással a tartás javul, fokozódik az erőnlét, fejlődik a testtudatosság, a koncentrációs készség.
Az órán a hatha jóga ászanákat eszközök segítségével gyakorlod. A használt eszközök a következők: heveder, tégla, hengerpárna, plédek. Az eszközöket azért használod, hogy segítsék a gyakorlásod, utat mutassanak a fejlődésed következő szintje felé. Az ászanákban a testi adottságodat figyelembe véve alkalmazod az eszközöket pl. a heveder segítségével “meghosszabbíthatod” a karjaid, használhatod előrehajlásban hogy segítségével elérd a lábfejed és létrehozz egy konkáv nyújtást, a tégla segít a mellkas nyitásában, a plédek általában alátámasztásul szolgálnak. Segítségükkel létre tudod hozni a helyes tartást és el tudsz mélyülni az ászanákban. Alkalmazásuk fáradtság esetén is jótékony.


Hatha Jóga flow:
*********************

A hatha flow jógafoglalkozás a hatha jóga alapjaira épül – mely az ősi tudást hozza modern nyugati világunkba. Az ászanák gyakorlása közben figyelmünk a légzés és a mozgás ritmusán nyugszik – ezzel nyugtatjuk meg az elmét és a testet – hogy készen álljunk a teljes ellazulásra. A vinyasza flow áramló-hullámzó összekötő mozdulataival az egyes ászanák között – újra élővé tesszük testünk berögzült és figyelmen kívül hagyott részeit. Erősítjük majd pedig ellazítjuk izmainkat – kilélegezzük a testben tárolt feszültséget és elindítjuk a méreganyagok kiválasztását a fizikai szinten is.
A gyakorlat-sorozatok úgy vannak felépítve – hogy kezdő jógázók is végig tudják csinálni – de egyben fejlődési lehetőséget is nyújtsanak számukra.
A foglalkozások egyik fő célja – hogy a rendszeres napi tevékenységből adódó testi-lelki elváltozásokat megelőzzük – a már meglévőket pedig visszafordítsuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése