2013. szeptember 30., hétfő

Integrál Tánc jóga




  • Integrál Tánc Jóga

    Időpont: 2013. okt 19. - 10:00 - 12:00 Oktató: RAJNOHA SZIVIA

    Aum jógastúdió: Károly krt  3/a. Az Astorián

    Az Integrál Tánc Jóga (Integral Dance Yoga) egy önismereti módszer, ami a Hatha Jóga, a Mozgás – és Táncterápia és más testtudatos technikák (bodywork) eszközeit ötvözi.



    Neked is szól ez a módszer ha:

    ha már régebb óta jógázol, és tovább mélyítenéd, finomítanád a gyakorlásod, a testtudatod, a jelenléted,
    ha még csak ismerkedsz a jógával, és vonz egy nyitottabb, tágabb megközelítése illetve formája is,
    ha érdekel a kihívás, hogyan lehet a jógában megélt tapasztalatokat mozgásba hozni, kiterjeszteni az egész személyiségedre, a kapcsolataidra,
    ha elégedetlen vagy a testeddel, és szeretnéd megismerni, befogadni és felszabadítani a benne rejlő lehetőségeket, a gyógyító erejét, és bölcsességét,
    ha vonz az intuitív, spontán, és kreatív mozgás és tánc,
    ha hiszed, hogy minden érzésed, tapasztalatod, találkozásod fontos részei az Egésznek, és keresed a saját helyüket/szerepüket életedben, fejlődésedben.


    tánc

    Semmilyen mozgásos, táncos előképzettséget egyáltalán nem igényel.

    A jóga technikái közül ászanákat, légző – és koncentrációs gyakorlatokat használunk, hogy a testünkbe megérkezzünk, és hogy egy éber, összeszedett, és elmélyült tudattal kapcsolódjunk a testünkben rejtett érzetekhez, energiákhoz. Ez a befogadó, érzékeny figyelem testünk rezdülései felé vezet el bennünket lelkünk mélyebb rétegeihez is.

    Biztonságos és befogadó terek, inspiráló források nyílhatnak bennünk. Megérezhetjük magukban azt a tengelyt, ami képes kiindulópontot és támaszt adni testünk és lelkünk számára, és ami által bátrabban engedjük bele magunkat a bennünk zajló folyamatokba.

    A felszabaduló, gyógyító energiákat, és ezt befogadó, kifinomult, és nyitott tudatállapotot használjuk fel és visszük tovább a Mozgás – és Táncterápia, és más bodywork technikák eszközeivel.

    Az egyéni, páros, és hármas gyakorlatok szintén abban segítenek, hogy a testben rögzült mintákat (pl. stressz, vagy mélyebb érzelmi lenyomatok) felfedezhessük, és hogy azokat képesek legyünk felszabadítani, felülírni és kreatív módon átalakítani, kifejezni.

    Azt figyeljük meg, milyen erők mozdítanak, és hogy milyen mozdulataink születnek, amikor a testünkben megbúvó emlékezetre és bölcsességre hagyatkozunk. Merre visz a testünk, és mit taníthat nekünk, ha beleengedjük a térbe, és akár a másokkal való kapcsolódásba? Milyen ha megbízhatunk benne, ha hagyjuk, hogy inspiráljon?

    A spontán, örömteli, játékos és improvizatív mozgás, és tánc segít, hogy megéljük egy őszinte, igaz, és hiteles önmagunkat. A testünkkel, a mozdulatainkkal való egyre mélyebb és szeretetteli viszony által visszatalálunk valós határainkhoz, ami olyan gyógyító folyamatokat indíthat el, ami kihat hétköznapi életünkre, kapcsolatainkra.

    Az órát meditációval, relaxációval és a megélt élmények beszélgetésben való feldolgozásával zárjuk.

    Az Integral Dance Yoga a dinamikus egyensúlyt, az integrálás lehetőségeit keresi a test-lélek-szellem hármasában, a keleti spirituális hagyományok és a nyugati pszichológia, a transzcendens és a személyiség közt. Szemléletében a tudat keleti és a nyugati megközelítésének integrációjára törekszik Ken Wilber Integrál -elméletének tükrében.



Astoria, Károly krt. 3/ABudapest, Hungary1075

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése