2012. november 11., vasárnap

Ingyenes Astanga mysore és gerincjóga

  • ASTANGA-MYSORE







  • Helyszín: Mandala GERINCJÓGA KÖZPONT!
    cím: VII.ker. Peterdy utca -Nefelejcs utca sarka
    http://www.mandalajoga.hu/gerincjoga_kozpont.htm

    ASTANGA MYSORE!

    oktatók: Pápa Gyöngyvér és Németh Gergő

    NAGYON SOKAN BEFÉRTEK 2x annyian, mint eddig!!!

    Oktatókról bővebben itt:
    http://gerillajoga.blogspot.hu/p/vendeg-oktatok.html

    Részvételi szabályok itt:
    http://gerillajoga.blogspot.hu/p/reszveteli-szabalyok.html


    Adománygyűjtés folytatódik!!
    http://gerillajoga.blogspot.hu/p/blog-page.html


    Leírás:
    Bevezetés az astanga Mysore stílusú gyakorlásába
    Ha még nem astangáztál, akkor az a legjobb, ha a Mysore óra előtt részt veszel ezen a bevezető foglalkozáson, ahol megtanulod a Napüdvözleteket és a sorozat álló ászanáit, illetve megértheted, hogyan kellene elkezdened az astanga első sorozatának önálló gyakorlását.
    Az astanga jóga sajátossága a Mysore stílusú óra. Mysore órán az oktató nem vezeti a tanítványokat, nem diktálja a légzést, vagy az ászanákat. A résztvevők saját ritmusukban, önállóan gyakorolnak, közben személyre szabott fizikai igazításokat és verbális instrukciókat kapnak.
    A Mysore stílus a jógaoktatás egyik legjobb és leginkább személyre szabott formája, számos előnye van a vezetett órákkal szemben, mint például:
    - Az oktatónak nem kell bemutatnia az ászanákat, így sokkal több figyelmet tud szentelni a gyakorlókra.
    - Egy-egy igazítás sokszor többet ér, mint a verbális instrukciók sokasága. Egy érintés összetett, de érthető információkat hordoz az idegrendszer számára.
    - A gyakorlás csoportos, mégis személyre szabott: a gyakorlóknak nem kell egymáshoz, vagy az oktatóhoz alkalmazkodniuk, saját ütemükben haladhatnak.
    - Kezdő gyakorlók ászanáról ászanára kapják meg a sorozatot, nem kell sietniük, még csak végig sem kell haladniuk az egész sorozaton.
    - Együtt tud gyakorolni a hosszú évek óta jógázó haladó, és a jógával csak ismerkedő gyakorló is.
    Várunk minden kezdő és haladó jógagyakorlót, aki szeretné kipróbálni a tradicionális astanga oktatási metódust, amit Manju Jois és Andrea Lutz útmutatása szerint tanítunk!

    http://www.manjujois.com/



    GERINCJÓGA ESEMÉNYE PEDIG ITT:





    • Helyszín: Mandala GERINCJÓGA KÖZPONT
      VII. kerület Nefelejcs utca és Peterdy sarka
      http://www.mandalajoga.hu/gerincjoga_kozpont.htm

      időpont: 2012. november 24-én 18H


      Oktató: Hargitai Csaba

      Oktatóról bővebben itt olvashatsz:
      http://gerillajoga.blogspot.hu/p/vendeg-oktatok.html

      részvételi szabályokról itt:
      http://gerillajoga.blogspot.hu/p/reszveteli-szabalyok.html

      Adománygyűjtés folytatódik:
      http://gerillajoga.blogspot.hu/p/blog-page.html


      Gerincjóga - mozgásterápia hatha jógával

      A Gerincjóga modern mozgásrendszer, olyan csoportos mozgásterápia, melynek célja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítása biztonságos, az anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal. A modern ember olyan életmódból fakadó mozgásszervi problémákkal küzd, amelyeket csak célzott, tudatos mozgással lehet kezelni. Ahhoz, hogy a Hatha Jóga» erôs energetikai gyakorlatait képes legyen kivitelezni, amelyek kihívást jelentenek még az egészséges testtel rendelkezô gyakorlók számára is, szükség van egy megfelelô felkészítésre, egy preventív jellegû, biztonságos és hatékony mozgásterápiára. A Gerincjóga felvállaltan leszűkíti a Hatha Jógát egy könnyen, biztonságosan gyakorolható eszköztárra azzal a céllal, hogy befogadhatóvá tegye azok számára is, akik még nem rendelkeznek megfelelô fizikummal.
      A Gerincjóga célja a fizikai test egészségének helyreállítása, elsősorban a testtartás javításával: a helyes tartás nem csupán a mozgásszervi problémák gyógyításának alapfeltétele, de a megfelelő légzés elsajátításának is. A helyes légzés kiemelt szerepet kap a jógában, mivel azonnali, közvetlen hatással van úgy a hormonrendszerre és az emésztésre, mint az energiatestre. bővebben a légzés szerepéről» A harmadik fő terület a relaxációra való képesség javítása: Stresszoldó Jóga»

      A Gerincjóga élettani hatásai:
      .
      erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot
      javítja a tartást
      oldja a stresszt
      javítja az emésztést
      növeli a fizikai és pszichikai teherbírást
      javítja az általános közérzetet
      vitalizál
      A modern ember figyelme a fizikai síkra irányul, ezért a jóga is itt kezdi a gyakorlást. Első lépésként az extrovertált, felgyorsult világból érkező ember figyelmét saját testére irányítja. Az elmélyült önvizsgálat számos jótékony hatással bír: lassul a légzés, az idegrendszer megnyugszik, a vérnyomás csökken, oldódnak a feszültségek és elindul a testtudat eddig nem tapasztalt intenzitású fejlődése.

      A Gerincjóga elsődleges szerepe a megelőzés, illetve utókezelés. Harmonikusan erősíti és nyújtja» az izomzatot, precíz, anatómiai szempontból átgondolt gyakorlatokkal biztonságosan, mégis eredményesen alakítja a fizikai testet, és ezen keresztül hatással van az emberi élet egészére. Az egészség elérése és megőrzése az elsődleges cél, a már kialakult elváltozásokat szakorvos segítségével kell kezelni. A Gerincjóga, mint csoportos mozgásterápia, amely a teljes fizikumot kezeli módszeresen, támogatja és kiegészíti a személyre szabott, célirányos gyógyítóeljárásokat. Bővebben a tudatos életvezetésről»

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése