2013. július 5., péntek

Ingyenes BUDOKON, PILATES és "CIRKUSZJÓGA"

  • Clear 77°F / 57°F
  • Egyszeri különleges alkalomra hívlak benneteket, ami nem kifejezetten a" klasszikus" jógáról szól. De hát mi is a jóga?:) Ezen sokan, sokat vitatkoznak...

    időpont: 2013. 07.14-én vasárnap 17-19-ig

    17-18h-ig Pilates és Budokon
    18-19-ig Cirkuszjóga Eszterrel:)

    helyszín: Városliget!! Találkozunk az 56-os Emlékműnél

    Oktatók: Borkúti Szilvia -pilates
    Kis Klaudia - Budokon
    Kovács Eszter- Taurin Cirkuszcsoport vezetője

    RÉSZVÉTELEDDEL A RÉSZVÉTELI SZABÁLYOKAT ELFOGADOD. ITT OLVASHATOD:

    http://gerillajoga.blogspot.hu/p/reszveteli-szabalyok.html

    OKTATÓKRÓL: http://gerillajoga.blogspot.hu/p/vendeg-oktatok.html

    AZ ÓRÁKRÓL:
    **************************************************
    PILATES:

    A Pilates módszer a jóga, a gyógytorna, a balett és a gimnasztika mozdulataira épül.Egyensúlyi helyzetek, alkar és kéztámaszok, a törzsizomzat alapos megdolgoztatása, erősítés és kihívást jelentő gyakorlatok is lesznek. Megdolgoztatjuk a törzs izomzatát (core izmok), átmozgatjuk az egész testet, lélegzünk, erősítünk és nyújtunk. A gyakorlatokat különböző nehézségi szinteken végezzük, így mindenki a saját fizikai állapotának és edzettségi szintjének megfelelően tud haladni. A precíz, pontos végrehajtásnak és a lassú, testtudatos mozgásnak köszönhetően kíméljük az ízületeket, a szalagokat, miközben hatékonyan fejlesztjük az izomzatot, formáljuk a testet.

    *****************************************************
    "CIRKUSZJÓGA":
    video: https://www.youtube.com/watch?v=rw8nUYyjeM4

    CIRKUSZJÓGA -ahol a cirkusz és a jóga találkozik!!
    IT'S SHOWTIME!!!!!

    Zsonglőr alapok - labda, buzogány, hulahopp, partnerakrobatika!! Kalandra fel!!
    Tartja Kovács Eszter a Taurin Cirkuszcsoport vezetője, cirkuszi előadóművész, koreográfus.
    Eszterről:
    Kovács Eszter 30 éves korában találta ki hogy cirkuszi artista lesz és elmentl az Alternatív Cirkusziskolába. Egy évvel később már megalapította saját társulatát a Taurin Cirkuszcsoportot ami az elmúlt 7 évben Mo. egyik legjelentősebb újcirkuszos társulatává nőtte ki magát. Dolgozik színházban, fesztiválokon, nemzetközi projectekben. A cirkuszban levegőakrobatika, hulahopp, partnerakró, zsonglőr, hajlékonyság, gólyaláb és tüzes számai vannak. 10 éve jógázik, kedvence az akrobatikus ashtanga irányzat :)))

    *****************************************************
    BUDOKON:
    A Budokont Kancho Cameron Shayne alapította 2000-ben. A Budokon japán kifejezés, jelentése: „a szellemi harcosok útja”. Integrálja a jógát, a meditációt és harcművészeteket egy holisztikus életfelfogás érdekében. Gyakorlatai az ősi és modern jógán illetve a harcművészeteken alapulnak. A fizikai gyakorlatok a precizitáson, kiigazításon és a Zen elmén alapulnak.

    Minden Budokon technika a test teljes mozgásterének kiterjesztésére épül. A gyakorlás két részre osztható: a jógikus sorozatra és a budo sorozatra. A jógikus sorozatot az Iyengar és Ashtanga technikák inspirálták. A fókusz a kontrollon, a nyugodtságon, az erőn és a precizitáson van. A Budo sorozat álló és földi technikákból áll, melyek az Okinawai Karate-Do, Gracie Jiu-Jitsu és az olimpiai stílusú Tae Kwon Do-ra épülnek. A céljuk a testben és az elmében az agilitás, az erő, a fókusz és az áramlás megtanítása.
    A Zen gyakorlat egy ülő meditációs gyakorlat. A Zen az elme lecsendesítése, az egyéni ideáktól való szabadság. Ez a gyakorlat a Budokon alapja és mindent áthat, amit csinálunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése